Home Producten Applicaties Contact
Verkocht door:

Knick Portavo

Het eerste draagbare meettoestel met MemoSens technologie voor het meten van pH, geleidbaarheid & zuurstof.

De PORTAVO familie is een serie draagbare toestellen voor het meten van pH, geleidbaarheid en opgeloste zuurstof. In deze familie vindt u precies het type toestel dat perfect beantwoordt aan uw vereisten.

Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, van een eenvoudig toestel voor het meten van één parameter tot een meettoestel waarmee u tussen verschillende sensoren kunt omschakelen, een ATEX gecertificeerde versie voor gevaarlijke zones en zelfs een toestel dat data logging en bediening op afstand vergemakkelijkt.

De Portavo is veelzijdig; u kunt deze dus gebruiken als een all-round laboratoriumtoestel met nagenoeg elke sensor of u kunt specifieke sensoren kiezen, zoals steekelektrodes voor voedingstoepassingen, slijpstukelektrodes voor veeleisende toepassingen of kunststofsensoren voor metingen in the field onder moeilijke omstandigheden. U kunt het toestel als valideer- en kalibreerapparaat gebruiken voor uw MemoSens processensoren. Alles is mogelijk.

Robuust toestel

Geen goedkoop plastic design, maar een unieke, ergonomische en waterbestendige behuizing (IP67) met membraantoetsen, waardoor het toestel gemakkelijk te reinigen is.

Geen plastic display, maar een niet-reflecterend en krasbestendig glazen scherm dat ook bestand is tegen chemicaliën. 

De geïntegreerde koker beschermt en beveiligt de sensor tijdens het transport van uw Portavo. Ideaal wanneer u met de fiets door de fabriek moet rijden of als u deze meeneemt in de koffer van uw wagen tijdens verplaatsingen.

Dankzij de speciaal ontworpen haak kunt u handenvrij werken: gebruik het als statief of hang het op.

Explosieveilig

Draagbare toestellen zijn ontworpen om meegenomen te worden, ook in omgevingen waar explosiegevaar heerst (ATEX). U vindt deze zones niet alleen in chemische fabrieken, maar bijvoorbeeld ook in riolen. Soms is zelfs in het laboratorium een beveiliging tegen explosies vereist. De Portavo kan veilig gebruikt worden in EX zone 0/1.
Explosiebeveiliging: IECEx Ex ia IIC T4/T3 Ga / ATEX II 1G Ex ia IIC T4/T3 Ga

MemoSens on board

Net als ieder ander toestel vandaag de dag zijn ook pH, geleidbaarheids- en zuurstofsensoren digitaal.
De Portavo ondersteunt de MemoSens technologie die over de hele wereld gebruikt wordt en ingeburgerd is. 

De signaaloverdracht van de sensor naar het toestel gebeurt volledig contactloos (inductief) en is dus ongevoelig voor vocht en vuil.

De ingebouwde intelligentie geeft de actuele status van de sensor ter plaatse, de sensor- en kalibratiegegevens en –geschiedenis weer. Gebruikers getuigen dat digitale sensoren minder onderhoud vereisen, gemakkelijker te onderhouden zijn en dat de sensoren een langere levensduur hebben.

Het toestel kan eveneens als kalibratietoestel voor industriële MemoSens sensoren gebruikt worden.

Knick Portavo 902

De basisversie voor het meten van één parameter: pH, redox of geleidbaarheid.

Meer info

Knick Portavo 904 (X)

Het draagbare toestel met een segmentdisplay met hoog contrast. Ook verkrijgbaar in ATEX versie, waardoor dit het enige draagbare meettoestel ter wereld is voor vloeistofanalyse met ATEX goedkeuring voor metingen tot EX zone 0/1.

Meer info

Knick Portavo 907

Het enige draagbare toestel voor het meten van alle Memosens parameters: pH, redox, zuurstof en geleidbaarheid.

Meer info

Knick Portavo 908

Meten en rechtstreeks printen van kalibratierapporten en meetwaarden (pH/ORP-elektrodes, resistieve en inductieve geleidbaarheid, optische en amperometrische zuurstofsensoren). Uniek voor MemoSens. Multi-user management en conform GLP.

Meer info

Unieke pH-, geleidbaarheids- en zuurstofmetingen in het laboratorium

Ieder laboratorium is perfect uitgerust voor de typische routinetaken. Soms moet u echter het boilerwater controleren, nieuwe chemicaliën analyseren of het afvalwater monitoren. In dat geval heeft u flexibele apparatuur nodig.

Meer info

pH meting bij ontvangst van vers vlees

Fijne en gespecialiseerde vleeswaren worden gemaakt van vers vlees. Het verse vlees wordt vervoerd in koelwagens aan een temperatuur lager dan 4°C. Bij ontvangst is de pH één van de belangrijkste kwaliteitscriteria voor het aanvaarden of weigeren van het vlees of om het type eindproduct te bepalen waarvoor het gebruikt kan worden.

Meer info

Krijgen uw bacteriƫn wel de juiste hoeveelheid zuurstof?

In een biologische waterzuiveringsinstallatie is het zuurstofgehalte van het water de belangrijkste parameter. Daarom moet u deze regelmatig controleren om het proces op te volgen en/of de werking van uw inline zuurstofmeter te controleren.

Meer info

Contact

Er ging iets mis tijdens het versturen van uw reactie. Gelieve alle velden correct in te vullen aub.
Bedankt voor uw reactie. We helpen u zo snel mogelijk verder.
Bericht verzenden